Meimaand fietsmaand

Meimaand fietsmaand in ons ziekenhuis!

02 mei 2017
door Communicatie

 

We willen iedereen in Imelda stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Of het nu een kleine afstand is, enkele kilometers of een lange afstand, elke dag komen heel wat medewerkers met de fiets. Om nog meer mensen op de fiets te krijgen organiseren we elk jaar onze Meimaand Fietsmaand. Dinsdag 2 mei gaven we het startschot: elke fietser werd door de directie opgewacht met een onbijtje.

Tijdens deze maand zetten we iedere week één van onze fietsers in de kijker.

Als eerste babbelde onze verpleegkundig directeur Marc Gevels met verpleegkundige Jerneja van onze afdeling Verlengde Zorgen. Al sinds 1975 gaat Jerneja elke dag met de fiets naar het werk. Ze legt gemiddeld een afstand af van 9 km. "Alleen wanneer ik jarig ben, ruil ik mijn fiets in voor de auto. Dan neem ik immers taart mee voor mijn collega's."

De volgende in de rij die we graag willen voorstellen, is oncopsychologe Aga. Zij fietst elke dag meer dan 30 kilometer. Alleen wanneer het sneeuwt zal ze sneller de auto nemen dan de fiets."Het liefste van al fiets ik in het groen, langs de velden. Ik vind het fantastisch als de vogels fluiten en de natuur ontwaakt."

email